HUMANITARNA AKCIJA: „Korpa solidarnosti“ bogatija nego ikada

Virus korona nije zaustavio organizovanje „Korpe solidarnosti“ – akcije Rotarakta u Zrenjaninu i kompanije „Gomeks“. Juče je „Korpa solidarnosti“ u „Totalu“, najstarijoj „Gomeksovoj“ radnji, bila puna proizvoda namenjenih porodicama koje školuju više dece, a čije socijalno stanje zahteva pažnju. Uz sve mere predostrožnosti zbog pandemije, i ova akcija je bila uspešna.

Od 9 do 17 časova su članovi „Rotarakta“ bili kraj „Korpe solidarnosti“, zahvalni što su sugrađani koji su toga dana kupovali u „Gomeksu“  odvajali od sopstvenog pazara za humanitarnu akciju.

Sreli smo Milicu Mikić, članicu„Rotarakta“ već dve godine, Zorana Stepanova, kandidata za prijem, koji je krenuo stopama svoje sestre Tijane Stepanov,  trenutne predsednice. Tu su i već iskusni aktivisti Marko Miškeljin, Veselin Stojanovski i Jovan Momirski. Zadovoljni su odzivom sugrađana, a po završetku akcije je učinak bio bogatiji od prošlogodišnjeg. Kao i svake godine, u prolećnoj – uskršnjoj, i novogodišnjoj – božićnoj „Korpi solidarnosti“, kompanija „Gomeks“ je i ovog puta bila izdašna u darivanju.

U ovogodišnjoj „Korpi solidarnosti“ namenjenoj socoijalno ugroženim porodicama bili su osnovne životne namirnice – brašno, šećer, so, testenine, ulje, proizvodi za higjenu – od sapuna, do deterdženata i serdstava za održavanje prostorija i uređaja za domaćinstvo, ali i slatkiši kojima se deca najviše obraduju…

Sugrađani, uglavnom, kažu da poklanjaju iz ljubavi i da je darivanje najbolji način da se širi dobrota, kao i želju da novogodišnje i božićne praznike ulepšaju sugrađanima kojima je potrebna pomoć zajednice. Jedan od onih koji je darivao je i naš bivši sugrađanin Rajko Sarić, koji sa porodicom živi i radi u Beogradu – napunio je korpu za svoju majku, koja je u Zrenjaninu i odvojio za „Korpu solidarnosti“

Prema rečima Marka Miškeljina, bila je ovo osamnaesta „Korpa solidarnosti“, a na proleće će biti deset godina, od kada se održava ova humanitarna akcija.

– Niko od nas ne može bez pomoći drugih – podseća vlasnik i generalni direktor „Gomeksa“ Goran Kovačević. – Niko ne može biti srećan ako su svi oko njega nesrećni. Šta vredi biti i najbogatiji ako stalno živiš izolovano i u strahu da će ti neko ugroziti bogatstvo. Korona bi nas bar tome trebalo da nauči. Moramo se pomagati, poštovati, tako je lakše i lepše živeti. Hoćemo li shvatiti poruku?

Hoćemo li?

Tekst i foto Branka Jajić