HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA: „Gomex“ pomaže boravak dece iz Hercegovine

U Salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin sinoć je otvorena je izložba slika eminentnih srpskih umetnika i održana aukcija čiji je prihod namenjen socijalno ugroženoj deci Trebinja i okoline. Organizator je Udruženje Srba iz Hercegovine u Novom Sadu i naš sugrađanin Tihomir Stankov Bata, a pokrovitelj Grad Zrenjanin. Među autorima su i dela Vladimira Veličkovića, Maje Erdeljan, Dušana Otaševića, Mrđana Bajića, Bojana Novakovića, Jelene Gvozdenac Martinov, Milice Bjelanović, Ive Nedeljkov Žigić, Zorana Čalije, Brane Omčikus…

Sliku umetnice Štefice Radovanov, „Otkrivanje samoće“, kupio je za „Gomex“ finansijski direktor ove kompanije Dragan Ranisavljević. U prisustvu direktorke Istorijskog arhiva Zrenjanin Mire Baste i njenih saradnika, kao i sugrađana koji su došli na otvaranje izložbe, aukciju je vodila mr Branka Jajić.

– Pomažemo, kao društveno odgovorna kompanija, uvek kada to možemo – rekao je za list „Zrenjanin“ Dragan Ranisavljević. – Pogotovo je važna pomoć kada su u pitanju deca i „Gomex“ je i ovog puta spreman da pomogne. Ova slika Štefice Radovanov je puna radosti i vedrine i nadam se da  će takav biti i boravak dece koja uskoro dolaze kod nas u Zrenjanin. I neka nas ona uvek podseća na ovaj dan i na ovu humanitarnu aukciju.

„Gomex“ je ovu akciju pomagao i proteklih godina. Kako je informisao Tihomir Stankov, koji već više od dve decenije organizuje humanitarne akcije za Hercegovinu, deca iz Trebinja i okoline, koja su na evidenciji Centra za socijalni rad, stižu u Zrenjanin 20. jula.

B.J.