HUMANITARNO: Svetlana Jocić – torta za Marka Miloševa

Kada je u pitanju pomoć, kako se to obično kaže, naše malo nekome može mnogo da znači. Naša sugrađanka Svetlana Jocić, zaposlena u ugostiteljskom objektu „Stara zanatlija – pite ispod sača”, odlučila je da se akciji za pomoć u lečenju Marku Miloševu (23), priključi tako što će da donira tortu. Naime, Svetlana je, putem Fejsbuka  kupcima ponudila jednu tortu, nugat sa malinama, čija je cena 3.000 dinara, a novac od prodaje će biti uplaćen na Markov račun.

‒ Torta je moja donacija, moj način da se pridružim humanitarnoj akciji. I ranije sam to činila i na taj način dala svoj skromni doprinos lečenju naših mladih sugrađana. Verujem da, ako svako učini koliko može, neophodna sredstva mogu da se sakupe – kaže Svetlana, majka dvoje dece, koja je srednju školu završila u Zrenjaninu, a poslastičarstvo specijalizirala u Beogradu. U kvalitet torti i kolača već su se uverili mnogi Zrenjaninci, posebno u objektu „Ispod sača” u Ulici dr Laze Kostića.

Marko je prvi put operisan 24. februara 2015. godine kada je utvrđena dijagnoza St pos excsionem melanomatis reg cruris sin. PH nalaz je ukazao da je reč o malignoj bolesti. Od tog momenta počinje Markova borba, a njegov sportski duh je već prebrodio mnoge nedaće u borbi sa teškom bolešću i izdržao deset operacija.   Posle poslednje operacije, konzilijum je doneo odluku da je potrebno razmotriti mogućnost započinjanja preventivne terapije koja je veoma skupa i ne nalazi se na listi lekova koji se izdaju na teret osnovnog osiguranja RFZO za ovu indikaciju. Reč je o leku OPDIVO koji bi Marko primao dvanaest meseci, na svake četiri nedelje. Reč je o jednom od najsavremenijih lekova koji postoje i ima veliku efikasnost, što je velika šansa za Markovo izlečenje.

Marku možemo pomoći i slanjem SMS-a sa porukom 757 na broj 3030 Fondacije „Budi human“. Cena poruke je 200 dinara.

Budimo humani.

M. Bečejac