„IGRAJMO ZA 16” PETI PUT U ZRENjANINU

Zrenjanin će peti put zaredom biti domaćin kvalifikacionog dela memorijalnog turnira Radio televizije Srbije „Igrajmo za 16”. Učešće na turniru, koji je pozivnog karaktera, prihvatilo je osam ekipa, parove četvrtfinala izvukla je Vukosava Đapić Atanacković, vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog Saveza Zrenjanina.
Sastaju se JP Urbanizam – Udruženje studenata TF Mihajlo Pupin, Gradska uprava Zrenjanin – Udruženje fudbalskih sudija, Vatrogasno spasilački bataljon – Policijska uprava Zrenjanin, JKP Čistoća i zelenilo – JKP Vodovod i kanalizacija. Polufinalne utakmice igraće se naredne nedelje, a domaćin finalne utakmice će biti Mesna zajednica Botoš.
U ime Organizacionog odbora prilikom izvlačenja parova o značaju turnira je govorio Nikola Božović, a u ime pokrovitelja Grada Zrenjanin Simo Salapura, pomoćnik Gradonačelnika. Uz Grad i Sportski savez ove godine su suorganizatori turnira i JP Sportski objekti, Udruženje fudbalskih sudija FGS Zrenjanin i Dopisništvo RTS. Pobednik će se plasirati na finalni turnir gradova u Beogradu 1. aprila, a u grupnoj fazi će im rivali biti Kragujevac, Niš i Subotica.
Prva dva meča biće odigrana u „Kristalnoj dvorani” u sredu, 15. marta, s početkom u 10 časova, a druga dva u petak, 17. marta, takođe od 10 časova. Pobednik turnira u našem gradu predstavljaće grad Zrenjanin na završnici turnira „Igrajmo za 16″, koja se, kao i svake godine, igra u Beogradu, uz direktan prenos na programu RTS.
Ovaj memorijalni turnir se održava svake godine u znak sećanja na pogibiju 16 radnika Radio-televizije Srbije i sve žrtve u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

N.M.

3-Igrajmo za 16 Zrenjanin 1