ILIJA MANDIĆ O GRADSKIM PARKINZIMA, „CRVENOJ ZONI” I REKONSTRUISANOJ PIJACI

U martu nova, natkrivena tržnica u Jug Bogdanovoj

Rekontrukcija pijace u Jug Bogdanovoj ulici uskoro će biti završena. O tome kada možemo da očekujemo završetak ovog projekta i da li će broj parking mesta u gradu biti proširen, razgovaramo sa Ilijom Mandićem, direktorom Javnog preduzeća „Pijace i parkinzi”.
Parkiranje u ulici Kralja Petra Prvog od početka ove godine skuplje je jer je ona iz žute zone prešla u crvenu. Zbog čega je parkiranje u ovoj ulici poskupelo?
U centru grada je, posle rekonstrukcije glavnog trga, izmenjen režim saobraćaja, tako da smo i mi u preduzeću radili na izmeni odluke o parkiranju i lokalnim komunalnim taksama. Zbog toga se naplaćivanje u pojedinim ulicama promenilo. Ulica Kralja Petra Prvog se naslanja na pešačku zonu i sada je to crvena zona za parkiranje. U narednom periodu radićemo na proširenju i povećanju broja parking mesta. Određene ulice u samom centru grada, kao što su Sarajlijina i Jevrejska, biće ponovo mesto gde će vozači moći da se parkiraju. Od skoro je ukinuta i naplata plaćanja parkinga kod bolnice, čime smo izašli u susret građanima.
N. Zlatanov

 

Opširnije u štampanom izdanju