INICIJATIVA: Hali „Medison“ ime Zvonka Vujina

Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije pokrenuli su inicijaticijativu da hala sportova „Medison” ponese ime proslavljenog zrenjaninskog boksera Zvonimira Zvonka Vujina. Tim povodom, 10. decembra, na godišnjicu smrti legendarnog sportiste, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom sa kojim su bili i nekadašnji bokseri Dragomir Vujković i Mirko Puzović. Prijemu su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i zrenjaninski proslavljeni bokser Milan Piperski, selektor reprezentacije Srbije.
– Predali smo inicijativu da hala ponese ime „Zvonko Vujin“ i da naredne godine organizujemo prvi u nizu međunarodnih memorijalnih bokserskih turnira. To je Vujin zaslužio, a to će sigurno doprineti i razvoju boksa – rekao je Borovčanin.
On je kazao je titula koju je dobio Zrenjanin kao Evropski grad sporta za 2021. zuzetno značajna.
Gradonačelnik Salapura je istakao je pomenuta inicijativa samo jedna od zajedničkih koju podnose Zrenjanin i Bokserski savez Srbije, kao i da su podršku tome dali i zrenjaninski sportisti.
– Zvonko Vujin je u zrenjaninskom sportu upisan zlatnim slovima, a na nama jeste da gajimo kulturu sećanja na njega, njegova dela i medalje, ali pre svega na lik i delo čoveka koji je živeo u svom gradu, za svoj grad i koji se takmičio u bokserskom klubu u gradu Zrenjaninu – rekao je Salapura.
Memorijalni turnir „Zvonko Vujin“ Zrenjanin će biti organitovan u saradnji sa Bokserskim savezom i bokserskim klubovima Zrenjanina, a takmičenje će biti u programu obeležavanja priznanja koje je dobio Zrenjanin kao Evropski grad sporta 2021. godine.
– Nadamo se da ćemo imati i naslednike ovde prisutnih bokserskih legendi, kao i našeg Zvonka Vujina – dodap je Salapura.
Zvonimir Zvonko Vujin, osvajač dve olimpijske medalje, višestruki državni šampion, reprezentativac nekadašnje Jugoslavije i najbolji bokser grada Zrenjanina i Banata, preminuo je prošle godine u 76. godini života.

(Izvor: Grad Zrenjanin)