Ipak, Zrenjanin na vodi…

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon nešto više od dve godine, afera splavovi je parnično okončana! Pravosnažno je odbijen tužbeni zahtev 53 građana da se ugovor o korišćenju vodnog zemljišta u centru grada proglasi ništavim. Nezadovoljni sugrađani obavezani su na plaćanje pozamašnih sudskih troškova. Preostaje im da zatraže zaštitu zakonitosti i izjave ustavnu žalbu. Kada sve pravne lekove iscrpe, biće upućeni na sud u Strazburu!
Građani su istrajni u pravnoj borbi baš kao što su bili uporni u 35-odevnom čuvanju jezera od investitora (tokom 2014. godine). Može se čuti da će insistirati da se do kraja procesuiraju krivične prijave koje su podneli protiv odgovornih u ovom slučaju.
U narednih nekoliko nedelja trebalo bi da čujemo koje će naredne korake preduzeti investitor, budući da je prestala da važi privremena mera koja ga je sputavala u poduhvatu. Biće zanimljivo posmatrati reakcije sugrađana kada otpočnu radovi, jer su najavljeni nenasilni protesti.
Ovih dana se nezvanično može čuti da je jedan strani investitor zainteresovan za postavljanje splava na drugoj lokaciji. Očito da će patke i labudovi morati da nađu neko drugo stanište…