ISTORIJSKI USPEH RVAČA PROLETERA NA KONTINENTALNOM PRVENSTVU

Nemeš i Datunašvili iskovali zlato u Poljskoj

U Varšavi su ovih dana snage odmerili najbolji rvači Evrope, a iz prestonice Poljske u Evropski grad sporta 2021. stigla su dva zlatna odličja. Prvaci Starog kontinenta postali su Proleterovi asovi Mate Nemeš (kategorija do 67 kg) i Gruzijac sa srpskim pasošem Zurab Datunašvili (87 kg).
U utorak su šampioni bili gosti gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure koji im je čestitao i uručio sportske pasoše Zrenjanina, a oni su prvi nosioci tog priznanja. Gradonačelnik je posebno istakao da mu je drago što je Zrenjanin postao reprezentativna baza u rvanju, i što je zahvaljujući trenerima, upravi i sportistima Proletera, taj sport doživeo procvat.
Mate Nemeš je na putu do najsjajnije medalje pobedio Namaz Rustamova iz Azerbejdžana, Zaur Kabaloeva iz Italije, Turčina Murata Firata te Poljaka Mateusa Bernateka. Mate je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u bogatoj kolekciji medalja ima bronze sa prvenstva sveta, evropskih igara i vojnog planetarnog šampionata. On je, inače, osvajač osmog evropskog zlata za našu državu.

D. PETROVIĆ – B. MANDIĆ

Opširnije u štampanom izdanju