Ivana Devića očekuje penzija?

Piše:  Dalibor Bubnjević

JKP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro bi trebalo da dobije novog pročelnika! Prema nezvaničnim saznanjima, aktuelnom direktoru će mandat biti uskoro okončan zbog odlaska u mirovinu. Reč je o prirodnom procesu zasnovanom na radnom veku i zakonskim odredbama.
Treba očekivati da će Ivan Dević, pre odlaska u zasluženu penziju, pokušati da razreši enigmu sa kojom se svakodnevno suočava kao rukovodilac. Neće mu biti lako da objasni potencijalnu pravnu gimnastiku kojom „Vodovodu i kanalizaciji“ pozajmicu uplaćuje punomoćnik koga je navedeno Javno preduzeće angažovalo za pružanje advokatskih usluga?! Ukoliko se dokaže navedena hipoteza, postoji mogućnost da Dević i njegov izvršni direktor za finansije budu predloženi za Nobelovu nagradu za ekonomiju.
Bilo kako bilo, direktor će uskoro u zasluženu mirovinu. Biće to prilika da uživa u čarima već viđenih egzotičnih destinacija (Zanzibar) ili pak ostrva čiji nazivi odražavaju karakter prosečnog stanovnika Banata (Devičanska). Ukoliko penzija ne bude dovoljna da pokrije troškove, preostaje kupanje u bazenu.
Ostaje dilema kakvog kvaliteta će biti voda u bazenu. No, to ne zavisi više od Devića, već od sudbine (ne)uspešnog projekta zvanog fabrika vode koja mnoge ljude podseća na prečistač.