IVANA ŠPANOVIĆ PODRŽALA AKCIJU UDRUŽENjA „BETA” ZA SMANjENjE PASA LUTALICA

45 - 1 A Ivana čestita Mirjani MilenkovićSkok u dalj za bezbednost dece

Atletska diva, državna rekorderka i jedna od najboljih svetskih skakačica u dalj Ivana Španović podržala je u nedelju, 8. novembra, akciju „Dečji skok za bezbednost”. Takmičenje u skoku u dalj za učenike sedmih razreda na zrenjaninskom Gradskom stadionu u Karađorđevom parku, organizovalo je Udruženje za brigu o životinjama „Beta”, a pomogli su volonteri „Maštališta”, „Crvenog krsta”, Pehari „Farkaš” i mnogi drugi. Kod devojčica najbolja je bila Mirjana Milenković (4.53 m), druga je Mina Lončarev (4,40 m), a treća Sofija Radojčin (3,90 m). Među dečacima pobedio je Vitomir Vasić (5,47 m), slede Rober Budai (4,30 m) i Nikola Kozlovački (4,05 m).
– Zadovoljni smo kako je akcija protekla, mada je odziv gledalaca mogao da bude bolji. Naše udruženje je otvorilo namenski račun za prikupljanje novca za potrebe sterilizacije i kastracije uličnih pasa grada Zrenjanina. Ivana Španović nas je rado podržala. Pozivamo kompanije koje su u mogućnosti da doniraju sredstva u Fond za sterilizaciju i tako doprinesu da se smanji broj pasa lutalica i poveća bezbednost dece na ulicama – izjavila je Gorana Belić, predsednica Udruženja „Beta”.
U akciji su učestvovali đaci osnovnih škola „Vuk Karadžić”, „Dr Jovan Cvijić”. „Petar Petrović Njegoš”, „Sonja Marinković” i „Svetozar Marković” iz Elemira i Taraša.
M. Bukvić