IZ SAVETA SREDNJOBANATSKOG OKRUGA: Odličan posao inspekcija na nedavnim manifestacijama

Organizcija inspekcijskih službi na dve manifestacije koje su nedavno okupile više stotina hiljada ljudi, „Velikogospojinskim danima“ u Novom Bečeju i „Danima piva“ u Zrenjaninu bila je vrhunska, a preventivan rad bio je na tako visokom nivou da su morale biti izrečene svega tri kazne – saopšteno je na danas održanoj sednici Saveta Srednjobanatskog okruga.

Savet je upoznat sa početkom koordiniranog rada na primeni Zakona o ozakonjenu, odnosno legalizaciji objekata, kao i sprovodjenju Strategije razvoja Geografskog informacionog sistema (GIS), u kom su Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i Gradska uprava u Zrenjaninu pioniri.

Načelnika Okruga Dušan Šijan obavestio je Savet Okruga o svojoj poseti Rusiji. Prihvaćena je informacija o preduzetim merama u vezi sa rizicima od požara tokom jesenjih poljoprivrednih radova.

Čelni ljudi opština Okruga obavešteni su i o mogućnosti obnove po tri objekata javne namene – ambulanti, škola i dečijih vrtića putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Kancelarije je telo države Srbije, a formirana je posle poplava u Obrenovcu.

M. S-n.