IZLOŽBA U NOVOBEČEJSKOJ BIBLIOTECI: „Čudotvorci“ oduševili likovne kritičare

Povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja u Galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju juče je otvorena prodajna izložba likovnih radova korisnika Doma za smeštaj odraslih i starijih lica Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”. Izložba je uvrštena u program Festivala mentalnog zdravlja, koji realizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine iz Novog Sada.

Postavka je organizovana na inicijativu korisnika i zaposlenih u novobečejskom Domu – radne terapeutkinje Dijane Lalić i socijalne radnice Marije Cucin. Izloženi su radovi Mladena Belića i Igora Perišića iz Beograda, te Ružice Stevanović iz Samoša i Igora Nikolića iz Zrenjanina.

Program koji je prethodio otvaranju izložbe i pojedinačno predstavljanje umetnika, vodila je direktorka Narodne biblioteke Novi Bečej, Agneš Đukičin. Potom je prisutne pozdravila direktorka Doma „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ dr Ljiljana Bognić, koja je podržala ovu ideju i dala veliki doprinos u realizaciji.

Izložba je bila izuzetno posećena i čini se da je zadovoljila očekivanjа specifične novobečejske publike. Likovni kritičari su ocenili da izložba, kao celina, pruža sjajan uvid u poimanja sveta različitih umetnika kao i da u šarolikosti radova i leži čar ove izložbe koja svakome pruža mogućnost da pronađe i prepozna delo (ili dela) koja rezonuja sa njegovim senzibilitetom.

Izlozba 5 izlozba 2 izlozba