JANKOV MOST SE SREĐUJE

Obnovili ambulantu asfaltirali ulicu

Rekonstrukcija seoske ambulante, asfaltiranje do sada jedine ulice bez savremenog kolovoza i izgradnja novih i uređenje postojećih kanala u zoni ušća starog u takozvani plovni Begej, obeležili su Jankov Most protekle godine.
– Nekako se desilo da najveći problemi, koji su nas dugo mučili, budu rešeni u jednoj godini. U ambulanti su zamenjeni stolarija i pod, nabavljene su nove termoakumulacione i peći na čvrsto gorivo, zamenjene su podne i zidne pločice, a zgrada je okrečena i obojena. Uslovi za pacijenta i rad doktorke Otilije Barna Bibu, koja nam dolazi iz susednog Mihajlova dva puta nedeljno, sada su mnogo bolji. Druga investicija, koju je finansirao Grad Zrenjanin, jeste asfaltiranje Begejske ulice, duge 700 metara, tako da nam je ostalo još nekih 400 metara kolovoza bez asfalta. Kao treće, pomenuo bih zamenu oko 90 odsto svetiljki, tako da se zaista ne možemo požaliti da je selo slabo osvetljeno – kaže Marinel Puzdrea, predsednik Saveta Mesne zajednice.
Prilikom obeležavanja Dana Erdeljaca, početkom septembra gradski celnici su obećali značajniju finansijsku i stručnu pomoć na uređenju i doterivanju šireg centra Jankovog Mosta.
M. Stojin