Još jedan Zrenjaninac u Vladi!

Piše: Dalibor Bubnjević

Pre godinu dana je pala bina na našu koleginicu, dok je vodila program na Bagljašu. Zahvaljujući spletu srećnih okolnosti, ali i ličkom poreklu, Branka Jajić je preživela! Međutim, brojne su posledice nemilog događaja. Osnovni javni tužilac je dostavio nadležnom sudu optužni predlog, može se očekivati da će uskoro biti zakazani pretresi na kojima će se formulisati pravosudna istina.
Istodobno, list „Zrenjanin“ je u proteklih godinu dana pokušavao da utvrdi novinarsku istinu! Ko je i na koji način dodelio posao postavljanja bine preduzetničkoj radnji sa nedovoljno poslovnog iskustva? Organizatori manifestacije (Mesna zajednica „Veljko Vlahović“ i ostali) su godinu dana krili osnovne podatke o „Banatskoj priči“. Progovorili su tek nakon što im je Poverenik za pristup informacijama od javnog značaja to naložio!
Zašto su u našem gradu svi koji tragaju za istinom iznenada postali neprijatelji? Neko će reći da je u pitanju državna politika koja se preslikava na lokal. Da li je to tako? Nisam siguran. Poslednji primer pothranjuje moje ubeđenje. Naime, aktivistu Aleksandra Jankova je početkom nedelje pozvala premijerka Ana Brnabić kako bi od njega lično čula argumentaciju za sve kritike koje je saopštio javnosti u vezi sa tzv. fabrikom vode. Obećala mu je čak i odgovore na sva pitanja koja je postavio i to u roku od dve nedelje.
Dragi ovdašnji političari, ugledajte se na premijerku! Nemojte biti šibicari koji agresijom prikrivaju strah i pokušaje da ušićare parice za periode nakon izlaska iz pritvora.