JOŠ JEDNA GENERACIJA MATURANATA OSNOVNE ŠKOLE „PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ” OPROSTILA SE OD UČITELJA I NASTAVNIKA

Rastajemo se – a u srcu nam ostaju najlepši školski dani

U prvi razred, seli su 2010. godine. Ove, 2018. – proslavili su maturu. U godini, jubilarnoj za školu…
Učenici osmog razreda – šest, njih 136, u Kulturnom centru Zrenjanina, zajedno sa učiteljicama i odeljenjskim starešinama, u svečanom defileu, uz tradicionalno, Vangelisovo „Osvajanje raja”. Baloni, cveće, još jedno veče kada je Zrenjanin lep i ponosan.
Sala, prepuna emocija, uzbuđenja, suza… Nastavnici, roditelji, prijatelji… Roditelji, kažu, ne mogu da shvate da je prošlo osam godina i da su njihove devojčice i dečaci porasli, da su tako pametni, ozbiljni i da kreću put novih znanja…
U svečanom defileu, sa maturantima su učiteljice Zorica Oljača, Olivera Jović, Mirjana Šebul, Vesna Marković, Lidija Golić i Nataša Frenc.
Odeljenjske starešine 8-1 Boris Hekel, Vesna Piperski Cucić, 8-3 Jovana Popov, 8-4 Svetlana Kuga, 8-5 Ljiljana Janku i 8-6 Mladen Lakatuš.
Maturantima se obratio Miroslav Brnjoš, direktor škole poručivši im da su ponosni na ove mlade ljude koji će proneti ime škole, kao i mnoge generacije pre njih.
Maturanti su na video bimu posmatrali uspomene iz školske klupe, dvorišta, ekskurzije.
Potom se svako odeljenje predstavilo pesmom i rečju – dar školi i roditeljima, uz neizbežno – da smo živi i zdravi još godina sto… Voditelji svečanosti bili su maturanti Ana Mihajlov i Vuk Števin. Proslava je nastavljena u klubu Kulturnog centra.

  • BRNJOŠ: POSTAVITE SEBI VISOKE CILJEVE 
    – Ovo je trenutak kada sa mnogo emocija zaokružujemo jedan period vašeg života. Ostaju ispisane stranice dnevnika da svedoče o brojnim uspesima, stečenim prijateljstvima, ponekoj simpatiji i zajedničkim trenucima koji će ostati u trajnom sećanju.
    Dragi osmaci, želimo vam da i ubuduće budete vredni i da istrajete u svom uspehu. Postavite sebi visoke ciljeve. I zapamtite, bogatstvo je u idejama, ne u stvarima, a znanje je blago koje svog vlasnika svuda prati. Siguran sam da ćemo na vas biti ponosni i da ćete proneti ime naše škole kao i mnoge generacije pre vas. Naučili ste mnogo, o čemu govore i vaši uspesi. Malo je vremena da se nabroji sve šta su đaci ove generacije postigli za prethodnih osam godina. Mnogo nagrada, pohvala, medalja. Mnogo je uspešnih. Želim da vam se zahvalim i poželim da budite istrajni i ponosni što ste bili đaci „Njegoša”.
  • NOSIOCI DIPLOME „VUK KARADŽIĆ”
    Nikolija Ilić, 8/1, Adrijana Đorić 8/3, Dušan Vukanić 8/3, Luka Radaković 8/3, Anđela Sekulić 8/6, Ana Bjelogrlić 8/4, Đorđe Ljujić 8/4, Ana Mihajlov 8/4, Andrea Sremac 8/5, Isidora Novaković 8/5, Marko Petrović 8/5 i Tanja Rabrenović, 8/2

MILENA BEČEJAC

FOTO: STUDIO „ FLEŠ”

 

VIII1
VIII1

 

VIII2
VIII2
VIII3
VIII3
VIII4
VIII4
VIII5
VIII5
VIII6
VIII6