KADROVSKE PROMENE SA ZASEDANJA SKUPŠTINE

Gradska izborna komisija u izmenjenom sastavu

Promene u sastavu Gradske izborne komisije i većem broju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zrenjanin, na Sednici Skupštine održane 17. decembra, zaokupile su pažnju odbornika i šire javnosti.
Najznačajnije promene pretrpeo je sastav Gradske izborne komisije. Jovan Stankov, advokat, imenovan na predlog odborničke grupe Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje, razrešen je i ponovo imenovan za predsednika Komisije.
Članovi prethodnog saziva iste odborničke grupe bili su Goran Milivojev, Gordana Gaćina, Ivana Popov i Marija Milišić. Novi saziv se neće menjati, osim što će Gordana Gaćina nastupiti kao članica „Nove odborničke grupe”. Članovi Komisije iz drugih odborničkih grupa radiće u pomalo izmenjenom sastavu. Milorad Markov i Jelena Pavićević (Socijalistička partija Srbije) bivši su i sadašnji članovi, kao i Slavko Živa (Liga socijaldemokrata Vojvodine-Nenad Čanak). Vlastimir Petrović (Srpska radikalna stranka) nije na novom spisku, a ova odbornička grupa prestala je da postoji. Ivana Bjeletić (Demokratska stranka) takođe nije u aktuelnom sazivu. Miloša Nikolića (,,Dosta je bilo-Saša Radulović”) zameniće Lazar Sekulić. Na osnovu ovoga, Komisija će pored predsednika za sada imati devet, umesto nekadašnjih jedanaest članova.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju