KAI MUSMAN, DIREKTOR KOMPANIJE „DREKSLMAJER”

Poštuju sve mere, štite zaposlene

U pogonima „Drekslmajera” u Zrenjaninu proizvodnja se odvija uz primenu mera prevencije i zaštite, izjavio je za RTV „Santos” generalni direktor tog preduzeća Kai Musman. On je naglasio da je zdravlje zaposlenih na prvom mestu i da Kompanija poštuje propise nemačkog instituta „Robert Koh”, kao i one koje je naložila Vlada Srbije i da u skladu sa tim organizuju rad.
– Uveli smo dodatne autobuse da bi bilo manje osoba u njima, dezinfikujemo ih redovno kako bismo zaštitili zaposlene i sprečili moguću pojavu korona virusa. Za sve radnike obezbeđene su maske i rukavice, prilikom dolaska na posao meri im se temperatura, a u slučaju da je povišena, zaposlenom je obezbeđen odlazak kod lekara u Domu zdravlja u Zrenjaninu – rekao je Kai Musman za RTV „Santos”.
Za razliku od drugih preduzeća u okruženju koje se bave istom delatnošću, pogon „Drekslmajera” u Zrenjaninu, koji zapošljava nekoliko hiljada ljudi, obustavio je proizvodnju tokom vanrednog stanja, a tokom aprila radilo se smanjenim kapacitetom.
J. Š.

Opširnije u štampanom izdanju