KAJAKAŠ BEGEJA NIKOLA KOVAČEVIĆ OLIMPIJSKA NADA SRBIJE

Veslom krči put do cilja

Potrudiću se da opravdam poverenje selektora, da budem što bolji i da se ustalim u reprezentaciji jer to je za mene velika čast i obaveza – ističe mladi talentovani sportista

Kada je prošle godine u poljskom Poznanju, sa partnerom Nikolom Perakom iz Bačke Palanke u dvosedu osvojio sedmo mesto na takmičenju za olimpijske nade, kajakaš zrenjaninskog Begeja Nikola Kovačević (17) skrenuo je pažnju na sebe.
On je nedavno, kao član juniorske reprezentacije Srbije, bio na zimskim pripremama u Trebinju, a potom i u Kotoru. U drugoj polovini aprila Nikolu očekuje nastup na Kupu Srbije. To takmičenje je izborno za Svetski kup koji je na programu maja u Bradenburgu u Nemačkoj i za prvenstvo Evrope čiji će domaćin jula biti Češka.
– Poziv selektora potvrđuje da dobro radim sa trenerima Srđanom i Goranom Đorđevićem i da sam na pravom putu. Potrudiću se da budem što bolji i da se ustalim u reprezentaciji jer je velika čast, ali i obaveza biti među najboljim kajakašima u državi – kaže talentovani Nikola koji ne zaboravlja da pomene zasluge svog prvog trenera Jožefa Juhasa.
Naš sagovornik je učenik trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije i ističe da želi da studira Fakultet za fizičku kulturu. O svom pulenu, ali i drugim talentovanim kajakašima među kojima su Milan Zvekić i Biljana Vukov, koji takođe očekuju poziv u državni tim, trener Srđan Đorđević ima samo reči hvale.
– Nikola je relativno kasno počeo da se bavi kajakom, ali je vredno radio, za kratko vreme napredovao i došao do reprezentacije. Ako ovako nastavi imaće uspešnu karijeru – ističe Srđan Đorđević.
Najveća Nikolina podrška je njegova porodica, a to su mlađi brat David i sestra Hana, majka Slavica i očuh Miodrag Stanić.

Ž. CVETIĆ