KAKO JE MLADIĆ IZ BANATSKOG DESPOTOVCA ZADIVIO SRBIJU

Profesorovi časovi znanja i fudbala

Dvadesettrogodišnjeg Mirka Krstovića javnost je upoznala kao vrlo uspešnog učesnika u televizijskom kvizu „Slagalica”. Malo je nedostajalo da se nađe u samoj završnici ovogodišnjeg superfinala. Trofej je izostao, ali je ovaj obrazovan, lepo vaspitan i skroman momak iz Banatskog Despotovca stekao simpatije gledalaca. Trenutno je na master studijama u Novom Sadu, smer profesor geografije. U slobodno vreme učestvuje u pab kvizovima i igra fudbal u FK Mladost iz svog sela.
– „Slagalicu” gledam od detinjstva. Kako sam rastao i sazrevao, primećivao sam da mi od ruke ide rešavanje zadataka, ali mi je trebalo malo hrabrosti da se prijavim. Tek kada su se moji poznanici pojavili u kvizu i preneli mi pozitivne utiske, na nagovor bliskih ljudi, odlučio sam da se oprobam. Osećaj je jedinstven, ne mogu ga uporediti ni sa čim. Sama činjenica da sam u čuvenom studiju koji sam toliko puta video na televiziji motivisala me je da se što bolje pokažem – ističe Mirko.


On dodaje da nije očekivao takav uspeh u omiljenom kvizu jer mu je primarni cilj bio da prođe prvi krug. Ali, korak po korak i stigao je u superfinale. Kao sportista, zna koliko su važne pripreme za takmičenje i kaže da je „trenirao” i za učešće u kvizu.
– Takmičarski duh sa terena preneo sam na kviz i to mi je mnogo pomoglo. Trudim se da ostanem hladne glave, jer često nepromišljeni i ishitreni potezi mogu da dovedu do negativnog ishoda. Pomoglo mi je i to što svakodnevno igram „Slagalicu” na Fejsbuku, kao i to što redovno učestvujem u pab kvizovima u Novom Sadu. Na taj način održavam „kvizašku kondiciju” – kaže ovaj svestrani mladić.
Njegova porodica, prijatelji i navijači FK Mladosti iz Banatskog Despotovca znaju ga i kao vrsnog odbrambenog fudbalera. Njegov klub nastupa u Područnoj ligi Zrenjanin, a jesenji deo prvenstva završio je na 12. poziciji.


– Prošle sezone bili smo nadomak plasmana u viši rang, ali smo izgubili u baražu. Ova jesen je bila malo turbulentna, ali je atmosfera u klubu na zavidnom nivou, dobro se slažemo i van terena. Trudim se da uskladim sve obaveze. Redovan sam na utakmicama, ali na treninzima nisam jer radnim danima boravim u Novom Sadu. Uređujem Instagram i Fejsbuk stranicu Kluba kako bi navijači bili obavešteni o rezultatima i ostalim novostima iz našeg sportskog kolektiva – navodi naš sagovornik.
Bavljenje sportom Mirka Krstovića nije omelo da se posveti obrazovanju. Ističe da ni u jednom momentu nije razmišljao da odustane od fudbala, iako je bilo je teških trenutaka. Ističe da se trudi dobro da isplanira vreme, pa nije teško usklađivanje obaveza.
– Olakšavajuća okolnost je to što se fudbalska i sezona ispitnih rokova uglavnom ne poklapaju te mogu da se posvetim i sportu i učenju – naglašava Mirko Krstović.
– Plan mi je da završim studije, a nakon toga ću potražiti posao u struci. Ako bude prilike, možda ći i nastaviti školovanje na dokotorskim studijama. Kvizova ima mnogo, ali za sada nisam planirao da se ponovo prijavim. Ipak, ako procenim da sam spreman za učešće u nekom od njih, gledaćete me ponovo – otkrio je naš sagovornik.M. SOLAROV

M. Solarov