KLUB „Dositej“: Tribina udruženja za cerebralnu i dečju paralizu

Kako u vreme epidemije žive osobe sa invalidetom, bila je jedna od tema tribine koja je u petak i subotu održana u Klubu “Dositej” na Lesnini. To je bila motivaciona tribina, čija je poruka „ Slušaj srcem i razumećeš“ koju je organizovao vojvođanski Savez za cerebralnu i dečju paralizu „Suncokret“. Tribini su prisustvovali članovi iz Zrenjanina, kao i Duško Radišić, predsednik Saveta i Zlata Bogaroški, sekretarka Mesne zajednice „Dositej Obradović“.

– Cilj tribine jeste da predstavimo osobe sa oteškoćama u govoru kao osobe koje imaju svoje mesto u društvu. Mi ne želimo da drugi govore umesto nas. Mi nismo „senke“ već osobe koje maju svoj način komunicienja pogledom, osmehom,pisanjem ili na drugi način – rekla je voditeljka tribine Jelena Radović.

U subotu je održana  etno radionica na kojoj su pokazane  razne tehnike od slikanja, do rada sa glinom.

– I pored izuzetne teške finansijske situacije svih udruženja, pogotovo u Zrenjaninu, tribina je uspešno održana. Napominjem da nijedno udruženje još nije dobilo ni jedan dinar od lokalne uprave, a da li cemo dobiti do kraja godine… Možda neka udruženja  ne dočekaju 2021. godinu – rekao nam je Drago Ilić, predsednik Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu (CDP) za srednji Banat.

M.B.

Foto: Udruženje CDP