KLUB ŽENA IZ EČKE ORGANIZOVAO SVETOSAVSKI BAL

Druženje sa dragim prijateljima

Praznici su lepa prilika da se ljudi okupe. Tako su članice Kluba žena „Ečka” organizovale u nedelju, 26. januara, Svetosavski bal. Bili su domaćini gostima iz 20 drugih asocijacija, među kojima su bile i članice iz Aranđelovca, Mladenovca i Golubinaca. Minutom ćutanja, odata je pošta preminulim članicama, Mari Radin i Emiliji Bucu.
– Osnovale smo Klub pre 19 godina, bliži nam se jubilej. Za to vreme organizovale smo brojne humanitarne akcije, učestvujemo u svim seoskim aktivnostima, na raznim manifestacijama. Organizujemo „Vidovdanski kotlić”. Svetosavski bal je prilika da se okupimo i družimo sa dragim prijateljima, a ovde ih je skoro 270, kao i da obeležimo praznik – kaže Marica Kričković, predsednica Kluba Ečanki.
Svetosavski bal je je počeo uz pesmu „Zbog jedne divne, crne žene”, uz evergrin kompozicije, ali i odabrane narodne pesme i kolo. Druženje je potrajalo skoro do ponoći – bez obzira što je bilo i gostiju iz daleka, kako su nam rekli, toliko im je bilo lepo da im je bilo teško da se rastanu.
M. Bečejac