KNJIŽEVNI ZBORNIK: „ Komad večnosti”

Komad večnosti“ je drugi po redu međunarodni zbornik koji okuplja pisce i pesnike iz Srbije, ali i sa prostora bivše Jugoslavije i one u rasejanju, od Kanade do Španije. Osim književnika iz zemlje i dijaspore, u zborniku su se po prvi put našla dela naših sugrađanki, Jasne Milenkov Ćetojević, Tanje Šarenac i Ljiljane Himel koja je napisala i predgovor za i zbornik. Naša sugrađanka, Helena Himel, priredila je i objavila ovaj zbornik proze i poezije.
Ova knjiga je nastala zahvaljujući književnom blogu „Kutija ljubavi“, čiji je Helena osnivač i urednik. Njena želja je bila da se najlepši i najkvalitetniji radovi neafirmisanih pisaca koji su svoje radove poslali na konkurs „Kutije ljubavi“ nađu i u knjizi. Razlog je i taj što se daroviti pisci danas teško probijaju, pa Helena, i sama po opredeljenju književnica, a po struci istoričarka umetnosti, na ovaj način pokušava da ih objedini i njihove radove i prikaže ih široj publici. Njen njen blog „Kutiju ljubavi“ možemo reći da je omaž svevremenskoj ljubavi koja tinja u srcima ljudi i nadahnjuje ih bez obzira na godine i daljinu koje ih dele od mladalačkih snova. Sve te snove Helena je uspela da sakupi i sačuva od zaborava u „Kutiji ljubavi“.
Prvi zbornik pod nazivom „Kutija ljubavi“ izašao je 2017. godine. Oba zbornika možete pronaći na pozajamnom odeljenju Gradske narodne biblioteke u Zrenjaninu i uživati u svakoj narednoj stranici koja odiše ljubavlju.

M.B.