Ko je kriv za (ne)završetak obilaznice?

Piše: Dalibor Bubnjević

Godinama su nas lagali! Uveravali su nas da postoji viša sila koja sprečava da se zaokruži krug oko grada. Prst su upirali u kojekakve institucije koje su bile van našeg domašaja. Međutim, kako to obično biva, istina je našla svoj put! Časni ljudi iz AD „Elektromreža Srbije“ (EMS) saopštili su činjenice, ma koliko one bolne bile! Završetak oblizanice ne zavisi od njih, već od nas samih!
Sve navedeno je potvrdio Goran Kravarušić, načelnik u Gradskoj upravi. U prošlom broju „Zrenjanina“ je pojasnio da je Direkcija za izgradnju i uređenje (2015. godine) zaključila ugovor sa
EMS-om, kao i da su uspešno ishodovali projektnu dokumentaciju/građevinsku dozvolu za izmeštanje dalekovoda. Opravadano se postavlja pitanje u čemu je onda problem, budući da je, eto, sve kao u bajci?!
Kravarušić pruža odgovor i na navedenu dilemu. Ukazuje da novčanih sredstava za taj posao nije bilo, a da je nakon dve godine dozvola istekla. Ma koliko ovaj odgovor delovao (ne)razumno, u njegovoj osnovi je kontradiktorno promišljanje. Kako je moguće da nema novca u vreme kada je budžet bio puniji nego ikada, a obilaznica je pritom definisana kao prioritetni projekat?!
Najžalosnije je to što pojedini mediji, koji su sve ove godine mudro ćutali, pitaju novog gradonačelnika upravo o obilaznici. Pitanje im je odlično, ali je postavljeno pogrešnoj osobi. Trebalo bi ga uputiti nekom drugom kabinetu!