KOMPANIJA „TALENT FOR BLINDS” USPEŠNO POSLUJE VEĆ GODINU DANA

Planiraju više radnika i proširenje tržišta

Primenjujemo najsavremenije tehnologije izrade dekoracija za prozore, pratimo trendove tržišta zapadne Evrope. Trenutni kapacitet zrenjaninskog pogona je 200 venecijanera na dan

Proizvodni pogon preduzeća „Talent for blajnds” („Talent for blinds” – „T4B”), koji je član belgijske porodične kompanije „Kopahom”, otvoren je pre godinu dana u iznajmljenoj hali „Alpina” u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok”. Ovo preduzeće bavi se proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore.
Pogon se prostire na površini od 1.200 kvadratnih metara, a na dve proizvodne trake trenutno radi 41 radnik. Kako kažu u ovoj kompaniji, zadovoljni su ostvarenim rezultatima, a posebno ističu vrednu i kvalitetnu radnu snagu. Diktor Kompanije za Srbiju je Roel Elfrink, a o radu pogona u Zrenjaninu razgovarali smo sa Goranom Karanom, operacionim menadžerom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavite nam tehnologiju rada i kapacitete pogona i recite koji proizvod je vaš glavni adut?
– Kada je u pitanju kvalitet proizvoda, ne pravimo kompromise, i to je naš glavni adut koji su kupci prepoznali. Primenjujemo najsavremenije tehnologije izrade dekoracija za prozore, pratimo trendove zahtevnog tržišta zapadne Evrope. Trenutni kapacitet zrenjaninskog pogona je 200 venecijanera na dan.

Sa koliko zaposlenih ste započeli proizvodnju i da li će se otvarati nova radna mesta?
– Prošle godine, u julu mesecu, kada smo otvorili kompaniju imali smo petoro zaposlenih, a danas kod nas radi više od četrdeset radnika. Da bismo ispunili novopotpisane ugovore za isporuke venecijanera, periodično ćemo zapošljavati nove radnike. To bi nam omogućilo proizvodnju u dve smene do septembra.

Da li ste zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom i obrazovnim ustanovama da prilagođavaju kadrove potrebama tržišta?
– Saradnja sa predstavnicima lokalne samouprave je na visokom nivou, i veoma smo zadovoljni brzinom kojom se naši zahtevi rešavaju. Razgovarali smo sa obrazovnim ustanovama, predstavili im naše kadrovske potrebe i spremni smo da im pomognemo u edukaciji za određena zanimanja. O saradnji govori i nedavna poseta ambasadora Kraljevine Belgije Konrada Adama Zrenjaninu. On je tada je obišao naš pogon i podržao planove i ciljeve vezane za razvoj Kompanije. Sigurni smo da ćemo rezultatima opravdati poverenje.

Koje su glavne zemlje gde izvozite proizvode i
da li ste zadovoljni plasmanom robe na evropskom i svetskom tržištu?
– Trenutno naše prozvode izvozimo na tržišta Belgije, Holandije, Francuske i Nemačke. S obzirom na kvalitet proizvoda i produktivnost našeg pogona, dobijamo odlične ocene klijenata. U narednom periodu planiramo osvajanje novih tržišta, posebno Rusije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

M. MALBAŠKI