KOMŠIJSKA ZELENA OAZA: Deca i Rastko Stefanović uradili mural

Na prostoru iza zgrade u ulici Koče Kolarova 51 (preko puta pošte),  pre godinu dana „nikla“ je zelena komšijska oaza. Protekla dva vikenda, deca i akademski slikar dr Rastko Stefanović, kutak su ulepšali sunčanim muralom. Devojčice i dečaci slikali su na zidu, vođeni maštom i veštom rukom Stefanovića. Pokazali su svoje likovno umeće i od umetnika mnogo naučili o načinu na koji nastaje mural i drugim tajnama slikarskog umeća. Na tabli kojom je obležen ovaj događaj je i moto „Ovo je grad za nas, ne lomi – ne prljaj, nemaš izgovor“.

Oaza je podignuta na inicijativu Pere Gološina i Vese Milovanova, uz saradnju drugih suseda, pa je tako naselje Lesnina dobilo još jedan parkić. Postavljen je sto, uređen prilaz – sve to kako bi komšijsko druženje bilo lepše. Stavljena je i tabla dobrodošlice, kućica za ptice, sto, i klupa za – zaljubljene. Postavljene su korpe za otpatke.

Podršku im je pružila i Mesna zajednica „Dositej Obradović“, JKP „Čistoća i zelenilo“, brojni sponzori – firme i pojedinci.

M. Bečejac

Foto: Pera Gološin