KONCERT OPERSKIH ARIJA : Dragana i Ljubomir Popović sa gostima – „Ave Marija”

Bračni i umetnički par Dragana i Ljubomir Popović, prvi put su nedavno pevali zajedno u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu. Koncert „Ave Marija” biće zapamćen kao jedan od onih koji oplemenjuju i izvođače, i publiku. Nije bilo dovoljno mesta za sve posetioce, ali se na ovakvom koncertu može i stajati.
Sa Draganom – mecosporan i Ljubomirom Popovićem – tenor, predstavili su se i njihovi učenici, Snežana Tanasković – sopran, prvi razred srednje muzičke škole, Konstantin Vidaković, bas, drugi razred srednje muzičke škole – tenor, uz pratnju na orguljama Hristine Antić – orgulje, Beograd i Danice Flavius – violina, Vršac. Izveli su vrhunska dela vokalno-instrumentalne muzike, komponovane za glas i orgulje, od baroka, do romantizma.
Orgulje su bile posebna čar ovog koncerta a akustični prostor Reformatske crkve glasove izvođača učinio je još baršunastijim.
– Retko kada imamo priliku da pevamo zajedno na sceni, a još ređe uz pratnju orgulja – kaže za „Zrenjanin” Ljubomir Popović, solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. – I repertoar je odabran prema ovom instrumentu a Reformatska crkva pravi je prostor za program u okviru koncerta „Ave Marija”. Pevati pred zrenjaninskom publikom je uvek velika odgovornost, ali i radost.

KONCERT 4
Dragana Popović je Beograđanka, koja je, od kada je u braku sa Ljubomirom Popovićem, naša sugrađanka.
– Ovaj koncert je drugačiji od svih dosadašnjih i drago mi je da je ovoliko posetilaca večeras sa nama. I aplauz je nekako bio drugačiji u ovom akustičnom prostoru – rekla je Dragana Popović.

KONCERT 5
Oboje su ove sezone imali brojne angažmane, a Draganu očekuje i premijera „Pepeljuge”, opere u kojoj igra naslovnu ulogu, 1. juna u Narodnom pozorištu u Beogradu. Pepeljugu je već pevala u operskim kućama u Nemačkoj, ali je svaka uloga nova, koju, kako kaže, sprema sa novim entuzijazmom.
Maminim i tatinim koncertima se naviše raduje njihova petogodišnja ćerka Marta, čiji aplauz dolazi iz prvog reda. Ona, za sada, više voli da igra, nego da peva – redovna je na časovima baleta u Kulturnom centru.
Koncert u Reformatskoj crkvi je jedan od onih koji najavljuje peti Horski festival „Slobodan Bursać” od 1. do 4. juna, u Kulturnom centru. Organizatori koncerta su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions.
B. Jajić
Foto J. Njegović Drndak

(Opširnije u štampanom izdanju)