KONSTITUISANE SKUPŠTINE U ČETIRI SREDNJOBANATSKE OPŠTINE

Predsednici dobili novi mandat

Mitar Vučurević, Saša Maksimović, Predrag Rađenović i Vladimir Brakus i naredne četiri godine će biti na čelu opština Žitište, Novi Bečej, Sečanj i Nova Crnja

U petak, 21. avgusta, održane su konstitutivne sednice lokalnih parlamenata u Žitištu, Novom Bečeju, Sečnju i Novoj Crnji. U svim skupštinama natpolovičnu većinu ima SNS, a osim što je izabrana zakonodavna, izglasani su i nosioci izvršne vlasti u tim sredinama.
Skupština opštine Žitište ima ukupno 31 odbornika, od kojih je iz SNS 18, SPS ima šest zastupnika, SVM tri, lista „Za kraljevunu Srbiju – Časno za opštinu Žitište Duško Kočalka” dva, a po jednog Vojvođanski front i „Metla”. Za predsednika Skupštine izabrana je Ivana Petrić (SNS) iz Banatskog Karađorđeva, za njenog zamenika Jonel Filip (SPS) iz Torka, a za sekretara Biljana Zubac (SPS) iz Ravnog Topolovca.
Novi mandat dobio je Mitar Vučurević (SNS) iz Banatskog Dvora, koji je i do sada bio na čelu Opštine Žitište. Zamenik predsednika je Đorđe Žuža (SNS) iz Ravnog Topolovca, a članovi Opštinog veća su Jelena Budimir iz Žitišta, Predrag Lučić iz Banatskog Dvora, Predrag Arsić iz Srpskog Itebeja, Daiana Bure iz Torka (SNS), Dragana Petković iz Međe, Maja Grujić iz Hetina (SPS) i Lazar Jene iz Torde (SVM).
B. M.

Opširnije u štampanom izdanju