Koronavírus-járvány

Nagybecskereken is megkezdődött az oltás

A nagybecskereki önkormányzat értesíti a polgárokat, hogy akik a COVID-19 elleni védőoltást fel szeretnének venni, minden szükséges információt minden munkanapon 07 és 15 óra között a következő telefonszámokon kaphatnak: 066-866-0591 és 066-866-0600.
Szerbia polgárai hétfőtől az eUprava portálon jelezhetik oltásfelvételi szándékukat. A portálon kitöltendő kérdőívvel a polgárok nem adják egyben beleegyezésüket az oltás felvételébe, csupán csak a szándékukat fejezik ki. A beleegyezésüket az oltás színhelyén adják meg . Az oldalon a polgárok azt is feltü ntethetik, hogy melyik gyártó oltóanyagával szeretnék beoltatni magukat
A fent említett telefonszámokon azon polgárok jelentkezését várják, akiknek nincs módjukban a regisztrációt az internet segítségével végrehajtani.
Nagybecskerekre is megérkezettek az első oltóanyagok, ezek a Pfizer-Biontech vakcinái.
Városunkban elsőként Đurđica Šljapić az egészségügyi központ főnővére vette fel a védőoltást. A COVID-19 elleni védőoltást az elsők között dr. Mile Kovačević a városi tanács egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja is megkapta.
Nagybecskereken először az egészségügyi dolgozók oltása történik meg.