Kostreš i Jankov kandidati za gradonačelnika?!

Piše: Dalibor Bubnjević

Cenzus za ulazak u lokalne parlamente je smanjen sa 5% na 3%! Time su otvorena vrata za aktivnije učešće u političkom životu mnogih partija i grupa građana. S obzirom da je Savez za Srbiju najavio bojkot, treba očekivati gužvu na biračkim spiskovima.
Za sada je izvesno da će Vojvođanski front, predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, akcenat staviti na Srednjobanatski region. To nije neočekivano, budući da Čanak i njegovi sledbenici već decenijama najbolji rezulatat u Pokrajini ostvaruju u Banatu. Prema nezvaničnim saznanjima, njihov kandidat za gradonačelnika Zrenjanina biće Bojan Kostreš.
Po svemu sudeći, socijalisti će samostalno izaći na predstojeće izbore! Neki su smatrali da bi najbolji kadar za prvog čoveka Grada bio Bojan Marković, nekadašnji načelnik Policijske uprave. Međutim, došlo je do razmimoilaženja u partiji, pa se više ni ne zna da li je Marković član SPS-a?!
Spoznaja o nižem cenzusu ohrabrila je mnoge. Ovih dana se može čuti da će Aleksandar Jankov, lider ovdanjših Zelenih, biti kandidat objedinjenog građanskog pokreta za čelnika Zrenjanina.