KUP VATROGASNOG SAVEZA VOJVODINE: Spremno protiv vatrene stihije

U sklopu „Dana piva“, Zrenjanincima će i vatrogasci demonstrirati spremnost za preventivno delovanje i gašenje požara. Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine biće održan na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, u nedelju, 3. avgusta, u 9 časova.
Tim povodom je juče održana konferencija za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su govorili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, sekretar Gradskog vatrogasnog saveza i predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Dragan Jajić i komandant Vatrogasnog bataljona Zrenjanin Branislav Milosavljević.
Kako je rekao Simo Salapura, i na ovaj način pokazujemo kako uspešno širimo vatrogasnu kulturu, negujemo tradiciju vatrogastva na našim prostorima i kako, u savremenim uslovima, zajednički deluju dobrovoljni i profesionalni vatrogasac, kako preventivno, tako i u slučaju požara.
Prema rečima Dragana Jajića, za naš Savez će ovo biti kvalifikaciono takmičenje u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji a očekuje se više od hiljadu učesnika iz svih saveza u Vojvodini, kao i gosti iz Hrvatske.
Gradski vatrogasni savez Zrenjanin, najveći u Srbiji, nabaviće za ovaj Kup i najsavremeniji aparat za merenje vremena takmičara. Tehnička podrška su profesionalci koji, zajedno sa dobrobovoljcima učestvuju u gotovo svim akcijama gašenja požara.
B.J.