Ligaši podržali Janjića!

Piše: Dalibor Bubnjević

(Ne)očekivano, Srpska napredna stranka je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada demonstrirala ostalim političkim partijama da, posle 24. aprila, više ništa nije isto! Kao što je list „Zrenjanin“ svih ovih nedelja najavljivao, Čedomir Janjić je izabran za gradonačelnika. Zanimljiva je ubedljiva podrška koju je dobio. Za njega su glasali ne samo odbornici vladajuće koalicije, već i opozicija. Nezvanično se može čuti da su ga podržali i Čankovi ligaši.
Sledstveno navedenom, treba očekivati da će Janjić insistirati na kvalitetnim ljudima u svom timu. To je već izazvalo negodovanje kod pojedinih političara čiji su mandat krasile krivične prijave, remećenje javnog reda i mira, preljube i blud!
Po svemu sudeći, Socijalistička partija Srbije se nalazi u najnezavidnijoj poziciji. Očekivali su bar neko parče vlasti na nedavno održanoj sednici gradskog parlamenta. Međutim, lokalni dogovor nije dobio saglasnost beogradske centrale, pa je sve, za sada, ostalo mrtvo slovo na papiru.
Naprednjacima je pogled uperen ka Skupštini stranke koja će biti održana za vikend. S druge strane, socijalisti su okrenuti ka Sankt Petersburgu, budući da njihov predsednik Pokrajinskog odbora tamo boravi kako bi lobirao za ulazak SPS-a u vlast.
Bilo kako bilo, socijalistima nije pripalo parče postizbornog kolača! Kako stvari stoje, sleduju im mrvice, ili prazan tanjir. Prijatno…