Madách Amatőr Színház теrvek az előttünk álló évadra

George Washington szerelmei az első tervezett bemutató

A tervek szerint augusztus közepén kezdődnek meg az új darab próbái a nagybecskereki Madách Amatőr Színházban. Ez alkalommal a kamaraszínpadon Miro Gavran George Washington szerelmei című duodrámáját állítják színpadra Lilijana Ivanović rendezésében.
A darabban Márta Washington, George Washington özvegyét Kovács Hajnalka, míg Szilvia szerepét Rontó Márta alakítja.
A bemutatót szeptember végére, vagy október elejére tervezi a társulat.
Az őszi évadban a tervek szerint a nagyszínpadra is egy bemutatót terveznek. A közönség egy hazai szerző, Dušan Kovačević legujabb darabjának az Egy szerelem hiponzisának a bemutatóját tekintheti meg. Az előadást Venczel Valentin rendezi.
A Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága a Madách Amatőr Színház programját Nemzeti jelentőségű Programmá nyilvánította a Vadaságban a 2019-es évre. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.Központi Pályázatán a Madách Színház 1 millió Forintos támogatásban részesült. A két bemutató ezen forrásokból valósul meg.
AZ őszi idényben a színház folytatja megkezdett tárgyalási programját. A tájolás alkalmával a János Vitézt című daljátékot és a Függöny fel! című vígjátékot láthatja a közönség. A vendégjátékok a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Tartományi oktatási,Jogalkotási,Közigazgatási és Nemzeti Közösségi – Nemzeti kisebbségi Titkárság támogatásával valósul meg.