Madách Irodalmi Színpad

Kettős könyvbemutató
Rendhagyó irodalmi estet szerveztek a nagybecskereki színház kamaratermében, ezúttal két társszerző két kötetét mutatták be. A Madách Irodalmi Színpad vendégei a két szerző Szilágyi Mária és Németh Ferenc voltak.
A nagybecskereki közönség először a Bánáti kisvasút című kötettel ismerkedhetett meg, amelyben a szerzők részletesen ecsetelik a Nagybecskerek-Zsombolya vonalon egykor közlekedő keskeny vágányú helyi érdekű vasút történetét. Nagybecskerek egykori szimbólumának is tekintett kisvasút 1898 és 1968 között közlekedett. A kötet szerb nyelven jelent meg és a két említett szerző mellett Milan Micić is a szerzők között van.
A másik szintén bánáti vonatkozású kötet pár nappal az irodalmi estet megelőzően hagyta el a nyomdát. A nagybecskereki volt az Ilyenek a háború viszontagságai című kötet „ősbemutatója”. Németh Ferenc és Szilágyi Mária, Fábián Ernő és Bayer Irén életét mutatják be, külön hangsúlyt fektetve Fábián Ernő fronton vezetett naplójára, amelynek nyomán betekintést nyerhetünk, abba is hogy miként élte meg az egyszerű bánáti ember az első világháborút.
A két kötetből Balázs József olvasott fel részleteket.