Manifestare ajunsă la ediția a III-a ținută la Zrenianin

Festivalul „Ouă de Paște” cu cântec joc și diferite competiți
În Piața Libertății din Zrenjanin cu ocazia Sărbătorilor Pascale a avut loc ediția a III-a a Festivalului menit copiilor sub denumirea „Ouă de Paște” în organizarea orașului Zrenjanin, și a mai multor sponzori..
În atmosfera de târg de Paște, la eveniment au participat un număr mare de copii, părinți, bunici iar pe scena de pe piață copiilor sau prezentat naratori, formați corale, școli de dans, școli de limba engleză, asociații folclorice, sportivi, precum și oaspeții festivalului care au fost Crucea Roșie, Nemanja Stojšić, motoriști din Zrenjanin … Copiii sau întrecut la diferite competiți printre care vopsirea și decorarea ouălor, la desen dar și un test dedicat  celei mai vesele sărbătorii creștine. Totodată au fost organizate diferite jocuri sportive și de divertisment. În numele orașului Zrenjanin, participanților la festival s-a adresat viceprimarul orașului, Duško Radišić.
Vopsirea sau încondeierea ouălor, înnoirea hainelor şi oferirea de cadouri aduse de Iepuraş sunt cele mai cunoscute obiceiuri de Paşte.
M. V.