MATURANTI EKONOMSKO-TRGOVINSKE ŠKOLE „JOVAN TRAJKOVIĆ”

Postizali ste izvanredne uspehe

Ukupno 216 učenika, od toga 144 u četvorogodišnjim i 72 u trogodišnjim odeljenjima – budući ekonomisti, poslovni i finansijski administratori, komercijalisti, pravni tehničari, ugostitelji…

Tradicija da svečani deo maturske večeri obavimo kako smo navikli, ove godine je morala da izostane, s obzirom na situaciju. Ipak, ne možemo a da ne posvetimo bar deo ove večeri vama, dragi naši učenici, koji ste postigli najveći uspeh u generaciji. Najveći deo drugog polugodišta održavala se onlajn nastava u vrlo specifičnim i veoma stresnim uslovima za sve nas. Vaš uspeh i doslednost u savlađivanju prepreka radi novih znanja je nama najveći i najdraži dokaz da smo uspešno i kvalitetno završili i ovu školsku godinu, bez obzira na okolnosti –rekla je, obraćajući se najuspešnijim maturantima Dragoslava Golušin, direktorka Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” na svečanosti održanoj 17. juna u hotelu „Vojvodina”.
Podsećajući da ova škola, tradicionalno, nagrađuje najbolje učenike na Savindan, Dragoslava Golušin je rekla da su, zbog poznate epidemiološke situacije, izostala prolećna takmičenja sa kojih su se đaci ove škole vraćali sa nagradama.
– Najbolji su ovde. Postizali ste izuzetne uspehe na takmičenjima, osvajali nova znanja i trudili se da date najviše od sebe. Njima večeras dodajemo još dvoje, to su Aleksa Milinkov, za rezultate na takmičenju iz istorije i Nevena Stojanović za postignute rezultate na takmičenjima iz preduzetništva. Takođe, 18 naših učenika je sve četiri, odnosno tri godine imalo skroz odličan uspeh sa prosekom 5,00. Čestitam i vama, dragi učenici, ali i vašim profesorima i roditeljima, koji su u tom uspehu imali udela svojim umećem prenošenja znanja i naravno, umećem vaspitanja u porodici – naglasila je direktorka škole i poručila roditeljima da treba da budu ponosni na svoju decu.

UČENICI GENERACIJE TEODOR I ANDREJ
Učenik koji je ove godine najbolji među dobiticima diplome „Vuk Karadžić” je zaista izuzetan, rečeno je na sečanosti. Nije prošla nijedna školska godina bez radosti zbog nagrada koje je Teodor Dežan, finansijski administrator, osvajao na takmičenjima iz matematike, a to su bila republička takmičenja i uvek jedno od prva tri mesta, pojedinačno ili ekipno.
– Drago mi je zbog priznanja, žao mi je što se opraštam od profesora, drugova, školskih dana. Konkurisaću na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Možda dalje obrazovanje nastavim u inostranstvu – kaže Teodor Dežan, učenik generacije .
Andrej Birdahić je najbolji među učenicima trogodišnjih odeljenja. On je kuvar, i veoma voli svoju profesiju.
– Ne planiram u ovom trenutku da nastavim školovanje. Želim da radim, i već sam dobio posao u jednom zrenjaninskom restoranu– otkriva nam svoje planove Andrej.

  • NOSIOCI DIPLOME „VUK KARADžIĆ”
    Isidora Arvai 4-1 (ekonomski tehničar), Ivona Balo 4-1 (ekonomski tehničar), Adrijana Đermanović 4-1 (ekonomski tehničar), Tijana Melar 4-1 (ekonomski tehničar), Milica Milićev 4-1 (ekonomski tehničar), Sara Beljić 4-2 (poslovni administrator), Milica Ivaniš 4-2 (poslovni administrator), Dalija Zorić 4-2 (poslovni administrator), Teodor Dežan 4-3 (finansijski administrator), Ljiljana Dulijan 4-3 (finansijski administrator), Dijana Kozlovački 4-3 (finansijski administrator), Aleksa Milinkov 4-3 (finansijski administrator), Jelena Miljević 4-3 (finansijski administrator), Bojan Momirski 4-4 (pravni tehničar), Simona Josimović 4-5 (komercijalista), Vanja Stanaćev 4-5 (komercijalista), Jovana Turinski 4-5 (komercijalista) i Andrej Birdahić 3-7 (kuvar).

TEODOR DEŽAN: Na životnoj raskrsnici
Poštovani profesori, dragi roditelji i veliki pozdrav za sve mlade ekonomiste koji večeras poslednji put ponavljaju gradivo. Večeras smo ovde da se zajedno prisetimo najlepših uspomena. Želim da se zahvalim svim profesorima, jer sam se, zahvaljujući vama, ja popeo jednu lestvicu u životu više.
Ponekad sam se zapitao – šta je bitno u životu i kako stići do željenog cilja. Trenutno se nalazimo na životnoj raskrsnici puteva koji vode u nepoznatom pravcu. Kojim putem poći? Mislim da svako od nas treba da ima svoj cilj za koji mora da se izbori. Jedino tako ćemo pronaći sebe i postati veliki ljudi.

Milena Bečejac

Fotografije: Foto „As”