MATURANTI OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE „9. MAJ” OPROSTILI SE OD SVOJIH NASTAVNIKA I PROFESORA

Dali smo vam krila –na vama je da poletite

Tradicionalnim okupljanjem u svojoj školi, predstavljanjem maturanata i prigodnom proslavom, učenici završnih razreda Osnovne i srednje škole „9.maj” oprostili su se 26. juna od svojih nastavnika, profesora i školskih drugova. Maturiralo je ukupno 23 učenika raspoređenih u šest odeljenja.
Dobro raspoloženi i razigrani, u svečanim toaletama a u društvu roditelja, braće, sestara i prijatelja, napustili su okrilje svoje škole, uz potvrdu da će uvek moći da joj se vrate. Maturante je pozdravila direktorka Škole Snežana Vukić i psiholog u Školi Darko Jonjev. Učenica generacije je Zorica Živkov.

8-1 sa rayrednom staresinom ljiljanom paraklis
VIII 1

ODŠKRINUTA VRATA DETINJSTVA
Osnovnoškolsko obrazovanje u „9.maju” završilo je 12 učenika. U odeljenju 8-1, u kome je razredni starešina bila Ljiljana Paraklis, maturirali su: Sabina Račaku, Senada Račaku, Stevica Kosić, Milica Stanić i Ljiljana Praštalo.
Bojana Konsuelo Talijan predvodila je 8-2 razred u kome su maturanti bili: Janci Salma, Almir Salihi i Osman Tepeku.
U osmom razredu u odeljenju u Melencima, pod parolom „Melenačka raja iz `9.maja`”, osnovnoškolsko obrazovanje završili su: Jaša Zlatar, Marinko Bibin, Lazar Barbul i Eleonora Adamov, dok je razredni starešina bio Đurica Stan.

kombinovano odeljenje 3-1 i 3-2 sa Tatjanom Cvejic
Kombinovano odeljenje III 1 I III 2

MALI MATURANTI PRED VELIKIM IZAZOVIMA
Srednju školu završilo je 11 učenika. U kombinovanom odeljenju 3-1 (bravari i autolimari) i 3-2 (pekar i šivač obuće) maturirali su: Zorica ŽivkoNjv, Jovana Đuriček, Olga Ramadani, Stefan Stojić, Željko Kalman, Robert Balai, Ištvan Cucić i Đura Mojić. Odeljenski starešina ovom kombinovanom odeljenju bila je Tatjana Cvejić.
U odeljenju drugom četiri, smer pripremač namirnica gde je razredna bila Rajka Čekrdžin, školu je završilo troje učenika: Viktor Đeri, Stanislava Knežević i Ivica Marić.

rajka cekrdzin i njeni pripremaci namirnica
Odeljenje pripremači namirnica

 

 

  • GOVOR DIREKTORKE
    – Dragi maturanti, imali ste mnoge uspone i padove da biste stigli ovde gde ste danas. Radili ste naporno, borili se da bi završili zadatke i savladali sva iskušenja. Hvala i vašim roditeljima koji su imali poverenja u nas i uvek bili tu sa nama. Vaši nastavnici i profesori su se trudili da se u školi osećate kao kod kuće, da se zabavite. Mnogo je uspomena koje nas vežu. Mnogo smeha, suza, sreće, pesme, zagrljaja, a mnogo je i prijatelja bilo uz vas svo ovo vreme. Mi, vaši nastavnici pokušali smo da vam tokom godina prenesemo najbitniju poruku, a to je da na putu koji je pred vama, kada budete birali stranu, budete uvek na strani dobra, i budete okruženi dobrim ljudima. Jer život je poput priče: nije važno koliko je dug, već koliko je dobar – rekla je Snežana Vukić.
  • snezana vukic sa djakom generacije zoricom zivkov
    Direktorka Snezana Vukić sa Zoricom Živkov, đakom generacije

 

  • REČ ZA KRAJ
    – Završio se jedan period u životu i sada je nastupilo vreme kada đaci odlaze. Radujemo se, ushićeni smo, tužni, lepi i doterani, uzbuđeni, puni još nekih neobjašnjivih oseđanja. Ponos, ljubav i tuga se pomešaju, pa se smejemo i krijemo suze, a tako smo važni… Vi, klinci koji ste do juče jurili ovim hodnicima, svađali se, prskali, psovali, išli kod komšije po loptu, bežali sa časova, bojali se svega, a bili prkosni i znatiželjni, imali ste podršku svih nas u svakom pogledu, a sve kako bi se sačuvali vaši osmesi. Svako na svoj način se trudio da vam pomogne da rastete. E pa porasli ste, i došao je dan za opraštanje. Za radovanje i po koju suzu. A ovaj vetar koji danas ćarlija je vetar u leđa. Mi smo vam dali krila, a na vama je da poletite – rekao je na maturskoj večeri Darko Jonjev, psiholog u Školi, opraštajući se od generacije maturanata 2017/2018.

Pripremila: S.Vorkapić
Foto: Jovan Njegović