MEDICINSKA ŠKOLA: „POŽAR“ LOKALIZOVAN, VEŽBA USPELA

U Medicinskoj školi u petak pre podne oglasio se protivpožarni alarm, a đaci i nastavno osobqe hitno su napustili objekat. Ubrzo je na lice mesta stigla jedinica vatrogasaca, a prisutni su mogli videti kako se pruža prva pomoć.

Bila je to vežba pod nazivom „Realistički prikaz gašenja požara i evakuacije, sa pružanjem prve pomoći povređenom licu“, izvedena u saradnji sa vatrogasno – spasilačkim bataljonom Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu. Istovremeno je simulirana i akcija spašavanja „povređene” učenice. Njoj su u dvorištu prvu pomoć pružili nastavnici i učenici, koji pohađaju redovnu nastavu iz prve pomoći.

– Radimo na podizanju svesti učenika i zaposlenih, a danas smo demonstrirali koliko je prevencija važna. Uvežbati organizaciju i puteve evakuacije veoma je važno za ovakvu ustanovu, koja ima 720 učenika i 120 zaposlenih – kaže Sanja Necin, direktorka Medicinske škole.

– Pripadnici vatrogasne jedinice izveli su vežbu čija je suština da se vidi reakcija đaka i zaposlenih u slučaju požara, kao i da se utvrdi naša reakcija, realno stizanje na lice mesta i lokalizacija i gašenje požara – kaže Branislav Milosavljević, komandant vatrogasno – spasilačkog bataljona u Zrenjaninu.
S. SURLA

MEDICINSKA 2