MEMORIJAL „IGRAJMO ZA 16“: „VODOVOD“ IZGUBIO OD STUDENATA

U polufinalu Мemorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ u Zrenjaninu u sredu, 27. marta, od 9.30 u Kristalnoj dvorani igraće JKP „Čistoća i zelenilo“ – Ekonomsko trgovinska škola „Jovan Trajković“ i Vojvoda Stepa – Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“.
Svoje prvo učešće na turniru u Zrenjaninu ekipa Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Zrenjanina, koju su činili đaci i profesori fizičkog vaspitanja, nije uspela da kruniše pobedom. Poraženi su sa 3:2 od ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ koja je predhodnih godina dva puta bila najbolja na takmičenju u Kristalnoj dvorani. Milivoj Markov, Aleksandar Tomin i Vanja Drndarević bili su strelci za „Čistoću“, a Srđan Ignjatov i Predrag Manojlović za ekipu Saveza za školski sport.
Drugi debitant na turniru, ekipa Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ bila je na ivici poraza od Gradske uprave, koja nije iskoristila penal, a u finišu meča im je sudija poništio i gol jer je smatrao da je lopta na putu ka mreži pogodila igrača u ruku. Zahvaljujući jednom dobrom potezu Damjana Mojsina srednjoškolci su se plasirali u polufinale.
Studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina su savladali ranijeg prvaka ovog turnira ekipu JKP “Vodovod i kanalizacija“ sa 2:0. Dvostruki strelac je bio Kristijan Todorović. Sve je moglo biti i drugačije da je Marko Srdić iz „Vodovoda“ iskoristio penal.
Ekipa iz Vojvode Stepe u prvom kolu je savladala tim Vatrogasno spasilačke brigade sa 3:2. Dvostruki strelac za Stepčane bio je Risto Klać, a gol je dao i Dragan Popović. Za vatrogasce strelci su bili Ivan Palangetić i Dušan Milunov.
Ove godine se Memorijalni turnir u Zrenjaninu igra sedmi put. Nastupa osam ekipa sa ukupno 72 fudbalera. Finale je zakazano za petak, 29. mart.
Pobednik turnira u Zrenjaninu će nastaviti takmičenje u grupi „Gradovi“ u Beogradu gde će im prvi protivnik biti ekipa iz Bora, a termin će biti naknadno određen.