MILOŠ KOROLIJA, NAČELNIK ZRENJANINSKE GRADSKE UPRAVE

Sugrađane najviše muče komunalni problemi

Gradska uprava ima ključnu ulogu u funkcionisanju lokalne administracije i nosilac je svih stručnih poslova za potrebe ostalih organa. Njome rukovodi načelnik koga postavlja Gradsko veće na osnovu sprovedenog javnog oglasa. Tako je na ovu funkciju nedavno imenovan Miloš Korolija, diplomirani pravnik.
Rođen je 1983. godine u Zrenjaninu. Zvanje je stekao 2009. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a master pravnik postao je 2014. godine na istoj ustanovi. Od 2010. zaposlen je u zrenjaninskoj Gradskoj upravi na različitim poslovima u Službi za javne nabavke i u Odeljenju za poslove opšte uprave. Sa mesta šefa Odseka za normativno-pravne poslove postavljen je za zamenika načelnika Gradske uprave u novembru 2016. Na ovoj poziciji je proveo pet godina.
Koliko ste tokom pomenutog perioda naučili i koliko vam je tada značila saradnja sa načelnicom Jasminom Malinić?
– S obzirom na širinu nadležnosti i ingerencija Gradske uprave, dužnost načelnika je veoma važna i odgovorna. Jasmina Malinić, čiji sam zamenik bio i sa kojom sam provodio mnogo vremena tokom rada, poseduje ogromno znanje, profesionalnost i veliko iskustvo u struci. Od samog početka, ukazala mi je poverenje, dala punu slobodu u radu i nesebično mi prenosila svoje iskustvo i znanje.
Koji su najčešći izazovi sa kojima se susrećete?
– Glavni zadatak nam je da blagovremeno rešavamo zahteve građana i investitora. Mislim da u tome uspevamo. U aktivnostima nam nesumnjivo pomaže elektronska uprava i digitalizacija koju sprovodimo uz pomoć Vlade Republike Srbije (elektronsko podnošenje zahteva, prikupljanje podataka za rešavanje predmeta po službenoj dužnosti, matične knjige, objedinjena procedura i dr). Problem sa kojim se susrećemo jeste to što, pored tekućih poslova koji proizilaze iz izvornih i poverenih nadležnosti, okolnosti u kojima živimo zahtevaju od lokalne samouprave da preuzme ključnu ulogu u rešavanju problema na svojoj teritoriji.

Šta će se naći u fokusu vaših aktivnosti?
– Planovi su da Gradska uprava pre svega bude još efikasnija za građane. To podrazumeva rešavanje predmeta u kraćem roku i uz što manje troškova za stranku. Potrudiću se da naši zaposleni imaju najbolje uslove za rad, a isto tako od njih očekujem maksimalan doprinos i zalaganje u obavljanju zadataka.
Koliko u Upravi ima zaposlenih i koji su stručni kadrovi koji nedostaju?
– Zaposlenih na neodređeno vreme je 265, što nije dovoljan broj za izvršenje svih poslova iz nadležnosti Grada sa ovim brojem stanovnika i veličinom teritorije. Stoga smo primorani da angažujemo zaposlene na određeno. Uočljiv je nedostatak kadrova, naročito inženjera građevinske struke, kao i diplomiranih pravnika i ekonomista.
Koji su najčešći problemi koji muče Zrenjanince?
– Građani nam se najčešće obraćaju radi rešavanja komunalnih problema. Međutim, poseban odraz poverenja Zrenjaninaca prema Gradskoj upravi ukazuje njihovo javljanje zbog ostvarivanja prava za koja su nadležni drugi organi ili imaoci javnih ovlašćenja. Kako sebe shvatamo kao servis svojih građana, i u tim slučajevima ulažemo dodatni napor i činimo sve da ljudi ostvare svoja prava ili reše probleme.

Miroslava Malbaški

 

  • ODELJENJA I SLUŽBE
    Zrenjaninsku Gradsku upravu sačinjava devet odeljenja i dve službe (Odeljenje za finansije, opštu upravu, društvene delatnosti, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom, privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje Grada i zaštitu životne sredine, komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova, inspekcija, za ljudske resurse i pravne poslove). Skupština grada, gradonačelnik i Gradsko veće imaju svoju službu, kao i odeljenje za Informacione i komunikacione tehnologija.