MINISTAR VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ U POSETI: Zrenjaninu podrška od Ministarstva kulture

Grad Zrenjanin, prema najavama ministra kulture Vladana Vukosavljevića, može da očekuje dalju podršku Ministarstva kulture i informisanja. On je prilikom današnje posete kulturnim ustanovama u Zrenjaninu podsetio da je najveći banatski grad prošle godine na osnovu projekata dobio 24 miliona dinara.
– Očekujemo da će rezultati tog uloženog novca uskoro biti sasvim vidljivi. Mi smo posetili Zavod za zaštitu spomenika koji je u protekle tri godine dobio više od 20 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade. Zrenjanin je grad sa dugom kulturnom tradicijom, znam da ovde rade posvećeni i stručni ljudi u oblasti kulture – izjavio je ministar Vukosavljević i dodao da je zadovoljan saradnjom između Grada i Ministarstva.
On je posetio i Gradsku upravu, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, kao i Narodni muzej. Razgovarao je sa gradskim čelnicima i direktorima spomenutih ustanova.
Najavio je i da će budžet za 2017. godinu za projekat „Gradovi u fokusu“ biti sličan prošlogodišnjem, tj. da će u opticaju biti 140 do 150 miliona dinara.
– Ohrabrujemo lokalne samouprave da se prijave na konkurs sa dobrim projektima. To je ujedno decentralizacija politike kulture, a Zrenjanin je dobar primer kako se taj novac može iskoristiti – zaključio je na kraju posete ministar.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao da Grad Zrenjanin iz budžeta izdvaja 8,4 odsto novca za kulturu.

S.K.

MINISTAR 002_NJEGOVIC

MINISTAR 003_NJEGOVIC

MINISTAR 004_NJEGOVIC

MINISTAR 005_NJEGOVIC

MINISTAR 006_NJEGOVIC

MINISTAR 007_NJEGOVIC

MINISTAR 008_NJEGOVIC

MINISTAR 009_NJEGOVIC

MINISTAR 010_NJEGOVIC

MINISTAR 011_NJEGOVIC

MINISTAR 012_NJEGOVIC

MINISTAR 013_NJEGOVIC

MINISTAR 014_NJEGOVIC