MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ PONOVO POSETIO ZRENJANIN: Podsticaj obnovi zgrade Centra za socijalni rad

Država je ove godine izdvojila pet miliona dinara više nego prethodne, kada su u pitanju namenski transferi. Što se tiče Centra za socijalni rad i obnove zgrade, mi smo, kao Ministarstvo, zauzeli stav da se ne bavimo građevinskim radovima, to je posao Kancelarije za javna ulaganja, ali smo se dogovorili da lokalna samouprava i Centar za socijalni rad zajednički apliciraju za tu namenu i uveren sam da će ovaj objekat moći da se uredi, prvo fasada, a potom i unutrašnjost. Zgrada je pod zaštitom, što predstavlja dodatnu poteškoću, koja će sigurno biti prevaziđena – izjavio ministar za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i negovim saradnicima i posete Centru za socijalni rad u Zrenjaninu, u utorak, 7. maja.

Ministra Đorđevića su u Gradskoj bašti dočekali direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica i zaposleni u ovoj ustanovi. Rukovodioci Centra su ga potom u radnim prostorijama informisali o svim aspektima rada, ali i o problemima.

Nema tu ničega što ne može da se prevaziđe, preneo sam rukovodstvu nešto i o planovima Ministarstva kada je, na primer, u pitanju briga o mladima, i kako rešiti problem mladih koji nisu u hraniteljskim porodicama, već u zavodima i koji, kada postanu punoletni, nemaju gde da odu. Takođe, razgovarali smo i o problemima starih lica i nedostatku smeštajnih kapaciteta, a o svemu će biti reči i na nivou Pokrajine – rekao je ministar Đorđević.

Gradonačelnik Čedomir Janjić oba sastanka sa ministrom ocenjuje kvalitetnim.

U budžetu za 2019. godinu predviđeno je 190 miliona dinara za različita socijalna davanja na teritoriji Grada, što su značajna sredstva i zajedno s Centrom za socijalni rad i ostalim institucijama i ustanovama uspevamo da „pokrijemo” dosta potreba naših sugrađana kojima je takva pomoć neophodna – rekao je gradonačelnik Janjić.

Sastanku sa ministrom Đorđevićem i v.d. pomoćnicom ministra Bojanom Barošević u gradskoj kući prisustvovali su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica i poslanica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Stojanka Lekić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je i nedovano posetio Zrenjanin – 1. marta je našem gradu uručio donaciju Ministarastva – sanitetsko vozilo.

B. Jajić