„MOJA PRVA PLATA“: U srednjem Banatu se prijavilo 160 poslodavaca

Prijavljivanje nezaposlenih za uključivanje u program „Moja prva plata“, koje traje od 8.oktobra do 8.novembra, ušlo je u završnu fazu. Proces izbora kandidata započeo je uporedo i trajaće najkasnije do 15.novembra. Konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata za biće objavljena na portalu „Moja prva plata“ do 27. novembra – navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Na području zrenjaninske filijale NSZ ima 160 prijavljenih poslodavaca koji su, na 286 pozicija, tražili da zaposle 418 radnika.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i nezaposlenog, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, biće od 28. novembra do 14.decembra. Poslodavac može odabrati kandidata pre isteka roka za prijavu nezaposlenih, ali ga može radno angažovati i uključiti u program tek po zaključivanju ugovora.

– Pozivamo nezaposlena lica do 30. godina koja ispunjavaju uslove javnog poziva da iskoriste mogućnost i uključe se u program – poručuju iz NSZ.

M.B.