MUKE SUGRAĐANA DELA BARSKE ULICE U MZ „SAVA KOVAČEVIĆ”

Na pomolu rešenje višedecenijskog problema?

Stanovnici dela Barske ulice u Zrenjaninu već godinama nemaju asfaltiran put. Prilikom kupovine placeva pre 50 godina u ugovorima nije unet pristupni put, već se verovalo na reč. Za trajno rešenje je neophodno razrešiti imovinsko pravne odnose, jer se predviđeni deo za ulicu nalazi na privatnoj parceli. Problem nemaju samo vlasnici kuća, već i vlasnik zemlje koji im je prodao placeve.

IZAZOVI IZ PROŠLOG VEKA
Kako su stanovnici ovog dela grada izjavili za televiziju „Santos”, problem je nastao 70-ih godina kada su podignute kuće na zemlji koju je isparcelisao tadašnji vlasnik. Za sve što im je trebalo od priključaka, neophodno je bilo odobrenje vlasnika zemlje.
– Do skoro smo imali u ulici drvene bandere koje smo mi sami kupovali. Skoro smo se izborili za nove, betonske. Potom smo išli i molili da nam reše kanalizaciju. Trudimo se i za put, ali nailazimo na razne prepreke i zaista nam je potrebna pomoć od Grada i nadležnih. Do skoro nam nisu bili legalizovani objekti, ali sad smo i to rešili, dakle sve je po zakonu, pa se nadamo i da ćemo asfalt uspeti da dobijemo – ističe sugrađanin iz Barske ulice, Zoran Popović.
Deo ulice koji je sporan je dugačak 150 metara i ima sedam kuća u kojima živi oko 30-ak ljudi.

S. V.
Opširnije u štampanom izdanju