MUZSLYA HELYI KÖZÖSSÉG TANÁCSÁNAK ÉS NÉHÁNY EGYESÜLET KÖZÖS SZERVEZÉSÉBEN

Falunapot és templombúcsút ünnepeltek a muzslyaiak
Szeptember második hétvégéjén ünnepelték a muzslyaiak a falu napját és a templombúcsút. A szervezők – a helyi közösség tanácsa, a civil szervezetek és egyesületek – ezúttal is színes programokkal várták az érdeklődőket.
Szeptember 7-én ünnepi keretek között megnyitották a Nők Klubja irodahelyiségében megrendezett közös kiállítást, ahol nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákkal, művészeti alkotásokkal és valamennyi kézművességgel bemutatkozott a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK), a Nők Klubja és néhány önálló kiállító is.
Szombaton, szeptember 8-án a település 128. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét szolgáltattak a Szűz Mária Szent Neve templomban, mely után a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében egy díszülésre került sor, ahol kiosztották a falu-díjait azon személyeknek, akik az elmúlt évek folyamán sokat tettek a faluért és öregbítették annak hírnevét. Elismerésben részesült Horváth Júlia, Kardos Veronika, Dabić Nataša, Palatinus Erzsébet, Tóth Mária, Duga Ilona, Gera Erzsébet, Sztojkó Hella, Borbély Lajos, Miklós Péter, Báló József, Lackó Attila, Csorba András, Szalma Károly, Kátai Tibor, Bíró István, Kenderesi István és Borbély Tivadar.

foto druga uz tekst 2
A díszülés alatt külön köszöntötték Lele Józsefet, a Muzslai Petőfi Sándor MME oszlopos tagját, aki a nemrégiben magas rangú anyaországi elismerésben részesült – megkapta a Népművészet Mestere díjat.
A hétvégi események keretében komolyzenei hangversenyt, szabadtéri tarka művelődési műsorti is szerveztek. Meglátogatták az időse polgárokat a Vöröskereszt muzslyai szervezetének jóvoltából. A Muzslyára látogatók többek között barátságos és bajnoki kézilabda-, illetve labdarúgó-mérkőzéseket tekinthettek meg. A rendezvények között ott volt a csirke-és birkapaprikásfőző verseny is, a helybeli amatőr képzőművészeknek köszönhetően szabadtéri festészetet szerveztek a legfiatalabb műkedvelőknek. Színvonalas koncertekre is várták a szervezők a helybelieket és vendégeket, ahol a szép számban megjelent közönséget a helybeli Bullet Kiss és a hódmezővásárhelyi Zenevan együttes szórakoztatta.
A háromnapos rendezvények alatt a gyerekek megunásig körhintáztak, a felnőttek pedig, a selyemcukrok, mézes szívek és más apró ajándékok megvásárlása után hajnalig ropták a táncot.
BORBÉLY TIVADAR