NA BAGLЈAŠU: Aktivisti i volonteri na nogama

Aktivisti saveta mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ na Bagljašu već su, treći dan, zajedno sa volonterima Crvenog krsta – „na nogama“. Najviše pažnje posvećuju starijim sugrađanima, nepokretnim i teško obolelim licima i korinsicima usluga narodne kuhinje. Bagljaš ima oko 20.000 stanovnika, što je skoro trećina ukupnog broja žitelja Zrenjanina. Pred predsednicima stambenih zajednica u višespratnicama je složen zadatak. a ja verujem da će ga oni uz pomoć komšija, savesno obaviti.

Baglkaš je u sredu rano popodne posetila delegacija Grada. Između ostalih, tu su bili predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je i predsednik Saveta MZ „Sonja Marinković“, kao i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin. Oni su se uverili da ambulanta i zdravstvena stanica na Bulevaru Veljka Vlahovića rade normalno, što važi i za apoteke, šaltere banaka i pošte, samousluge, prodavnice i pijacu. Sigurnost uliva i stanica Policije, a eko česma funkcioniše normalno.

Na Bulevaru Veljka Vlahovića i ostalim ulicama ima malo prolaznika. Maske ima retko ko, a stariji sugrađani, kojima je od srede u 10 časova zabranjen izlazak iz kuća i stanova, nije bilo.

M. S-n.