NA „PARASTOSU MUČENICI”, U BOTOŠU

Pobedio Tomaševčanin
Milorad Bajkić iz Tomaševca apsolutni je pobednik „rakijade” održane u nedelju, 13. marta, u Botošu. Njegova rakija od kruške oduševila je žiri i donela mu pobedu u izuzetno jakoj konkurenciji.
Na manifestaciji koju su Botošani organizovali po treći put, a pod radnim naslovom „Parastos mučenici”, svoj proizvod na ocenjivanje donelo je 40 proizvođača iz Botoša i okoline. Nakon svestranog sagledavanja 91 uzorka rakije, žiri je odlučio da pobednici po kategorijama budu Jovan Novakov (rakija od trešnje, višnje i breskve), Zoran Ilijašev (komovica), Milorad Šarac (lozovača), Stevan Eremić (dudovača), Đura Lazić (jabukovača), Bajkić Milenko (kruškovača), Dragan Lazarević (dunjevača), Emilija Belić (šljivovica) i Vlastimir Olćan (kajsijevača).
Za svoje rakije pčelar i voćar iz Botoša, Stevan Knežević dobio je čak četiri odličja različitog sjaja, a dve medalje pripale su i Emiliji Belić, jedinoj ženi takmičaru na botoškoj „rakijadi”. Manifestaciju je organizovao KUD „Bećarac” iz Botoša, a skromno finansijski pomogla MZ „Botoš”.

L.Z.