NA PESKARI SE OKUPILO VIŠE OD 200 VESLAČICA I VESLAČA

Lav i Miloš se pozlatili

Zrenjaninski VK Begej 1883 u subotu je bio domaćin trećeg kola Omladinske lige Srbije u veslanju. Na takmičenju koje je održano na Peskari učestvalo je 98 posada iz 15 domaćih klubova, ukupno oko 200 veslačica i veslača koji su se nadmetači u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.
– Ove godine bilo je duplo više učesnika nego lane, što nas izuzetno raduje. Došli su svi najbolji takmičari u omladinskoj kategoriji, pa je kvalitet trka bio na zavidnom nivo. Sledeće godine pokušaćemo da unapredimo i takmičenje i uslove na stazi jer želimo da budemo još bolji organizatori – kaže Dane Lužaić, predsednik VK Begej.
Ovaj zrenjaninski klub predstavljalo je petoro takmičara, a najbolji rezultat ostrario je Miloš Lavirac osvajanjem zlatne medalje u skifu za pionire. Svoju kolekciju medalja obogatio je i član VK Zreneks 1995 Lav Adamov koji je u skifu za kadete lako osvojio prvo mesto i potvrdio da je jedan od najboljih mladih veslača Srbije.
– Veoma sam zadovoljan ovom sezonom, osvojio sam šest zlatnih medalja u pionirskim skifovima, a imam i srebro u četvercu sa regate na Paliću. Trka na Peskari je bila veoma teška i zahtevna, a konkurencija veoma jaka – istakao je Miloš Lavirac.
Naredno takmičenje je 3. oktobra na Paliću, gde će biti održana treća regata Kupa Srbije i četvrto kolo Omladinske lige. Sredinom oktobra je državno prvenstvo u Beogradu, a sezona se zatvara daljinskom regatom koja će biti održana na Dunavu u Novom Sadu.
D. Petrović