NAGRADE  NAJBOLJIM OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA

Đacima generacije po trideset hiljada dinara

Opština Novi Bečej i ove godine nagrađuje najuspešnije učenike svih škola na teritoriji svoje lokalne samouprave. Maturantima, koji su u protekloj školskoj godini poneli laskavu titulu đaka generacije, darovano je po 30.000 dinara, potvrdio je za TV Novi Bečej predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.
Čelnik ove srednjobanatske opštine je, čestitajući im na uspehu, pozvao buduće srednjoškolce i studente da se, po završetku školovanja, vrate u svoju sredinu i da daju doprinos njenom napretku.
Učenica generacije u Srednjoj školi i budući brucoš departmana za arhitekturu i urbanizam na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Vladana Rajkov, istakla je da će novac iskoristiti za usavršavanje, odnosno da će finansirati pohađanje kurseva stranih jezika.
Osim Vladane, nagradu za uložen trud i postignute vrhunske rezultate dobili su i Danilo Rajkov, Martina Balint i Ana Stančić iz Novog Bečeja, Milan Radojčin iz Novog Miloševa, Katarina Mitrašinović iz Bočara i Anastasija Baračkov iz Kumana.

L. Z.