NAGRADE ZA SPORTISTE: Viktor i Marina najuspešniji seniori

Svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza Zrenjanina za 2018. godinu održana je danas po 13. put, a u 11 kategorija nagrađeno je 27 pojedinaca i kolektiva.

Najbolja seniorka je Marina Radičević, članica Karate kluba Zadrugar iz Lazareva, a prvi senior je Viktor Nemeš, rvač Proletera. Anja Milovanović, karatistkinja KK Zrenjanin i Dimitrije Levajac, stonoteniser Banata i Stenesa najbolji su u juniorskoj konkurenciji. Među kadetima nagrađeni su Dunja Rajić, karatistkinja Zadrugara i Luka Blagojević, odbojkaš Proletera.

Među sportistima u neolimpijskim disciplinama priznanja su zaslužili seniori Marina Đekić, članica KBS Internacional Ekometal komerc i Svetozar Gostojić, član Aero kluba Zrenjanin. Vladana Obrenić, kuglašica Kristala i Vuk Boškov, kuglaš Banata dobitnici su nagrada u juniorskoj kategoriji.

Među ženskim ekipama izdvojio se Kuglaški klub Kristal, a kod muških timova Rvački klub Proleter. Za prošlogodišnje uspehe nagrađeni su i juniorski tim KMF SAS, juniorke Tekvondo kluba Zrenjanin, kadetska ekipa FK Radnički Zrenjanin i kadetski sastav ŽKK Proleter 023.

Vojislav Trajković, šef stručnog štaba Rvačkog kluba Proleter je najboljii među trenerima, a Zoran Pavlović, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ “Jovan Dučić” u Kleku i trener ŽOK Klek MD Zrenjanin nagrađen je u kategoriji sportski radnik. Stojanka Lekić i Siniša Onjin su dobitnici priznanja u konkurenciji stručnjaci u sportu.

Nikola Torbica, rvački sudija, laureat je u oblasti sportskih arbitara, a mesne zajednice Elemir, Klek i Lazarevo nagrađeni su kao sponzori-donatori. Ivan Živkov je najbolji sportista sa invaliditetom, Bogoljub Grujić je priznanje dobio u kategoriji propagandista.

Posebna priznanja su uručena novinaru Stojanu Popovu, fudbalskom žongleru i humanisti Slavku Anđelovu Slivetu i koordinatoru za sport penzionera Karolju Salmi. Nagrada za životno delo otišla je u ruke Veselina Vučićevića, veslačkog trenera, koji se i zahvalio u ime svih nagrađenih.

Sportiste i goste pozdravili su Simo Salapura,pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza našeg grada. Među gostima na svečanosti i onima koji su uručivali nagrade bili su predstavnici sportskih saveza Srbije i Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i Zavoda za medicinu sporta, te predstavnici lokalne samouprave i Srednjobanatskog okruga.

B. M.

Fotografije: Jovan Njegović Drndak