NAJAVA DOGAĐAJA

FILMSKA PRETPREMIJERA
„Radnička klasa odlazi u raj”, film Marka Cvejića, biće prikazan u sredu, 11. januara u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Reč je o dokumentarnom filmu o nekadašnjoj radničkoj klasi u današnjem tranzicionom srpskom društvu. Priča prikazuje životne svakodnevice petoro bivših radnika u zrenjaninskim privrednim i industrijskim gigantima. Scenario i režija Marko Cvejić. Produkcija Mandragola film & Luksuz produkcija 2017. Trajanje: 80 minuta. Sufinansijeri su Filmski centar Srbije i Ministrastvo kulture Republike Srbije.

DVA FILMA MARKA CVEJIĆA
U Kulturnom centru Zrenjanina, u četvrtak, 12. januara u 20 časova, biće prikazan film Marka Cvejića – „Radnička klasa odlazi u raj”. Nakon toga emitovaće se i filmski esej „Kako je Panta dospeo na kazan”. Reč je o filmskom eseju koji govori o dramatičnoj sudbini Nenada Pantića, alias Panta Šiklja Nafta, jednom od najpoznatijih vojvođanskih avangardnih muzičara i pesnika. Režiju, montažu i produkciju potpisuje Marko Cvejić. Film traje 24 min. Produkcija: Mandragola film 2017.

MUZEJ TOKOM PRAZNIKA
Izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin neće raditi 2, 3. i 7. januara 2017, dok će 6. januara radno vreme biti do 13 časova. Ostalim danima radno vreme je uobičajeno.
U Salonu zrenjaninskog
Muzeja tokom ovog perioda aktuelna je izložba fotografija „Naša priča o prirodi” autora Predraga Kostina i Danila Đekovića, zrenjaninskih fotografa koji inspiraciju pronalaze fotografišući biljni i životinjski svet Srbije, dok publika u Malom salonu ima priliku da pogleda izložbu „Moda šešira” autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac, koja prikazuje razvoj modiskog i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje obogaćena je predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanin sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira „Begej”. Ulaz je besplatan!